Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Dit doen we Op zoek naar familie Uit het oog

Uit het oog

Bent u op zoek naar familie die u kwijt bent geraakt door bijvoorbeeld adoptie, emigratie, echtscheiding? Het Nederlandse Rode Kruis helpt!

 Amst- Uit het oog.jpg

Wie?

Het Nederlandse Rode Kruis spoort familieleden op tot en met de 2e graad (broer, zuster, (groot)ouder, (klein)kind). Opsporingsverzoeken voor familieleden vanaf de 3e graad (bijv. oom, tante, neef, nicht) of dierbare vrienden worden alleen aangenomen als hier een humanitaire reden voor is. Zo kan de gezochte het laatst levende familielid van de aanvrager zijn of heeft de gezochte de aanvrager in een moeilijke periode van zijn leven ondersteund.

Wat?

Wij sporen familieleden en dierbare vrienden op die elkaar door persoonlijke of maatschappelijke omstandigheden zijn kwijtgeraakt. Men is elkaar uit het oog verloren door bijvoorbeeld emigratie, echtscheiding of adoptie en heeft grote behoefte het contact weer te herstellen.

Waar?

De opsporingsactiviteiten vinden plaats in binnen- en buitenland. Daarbij wordt het wereldwijde netwerk van Rode Kruis en Rode Halve Maanverenigingen ingezet. In Nederland wordt voor het opvragen van informatie voornamelijk gebruik gemaakt van (overheid)instanties.

Welke gegevens nodig?

Om een opsporing te starten zijn de volgende gegevens nodig: naam en geboortedatum van de gezochte persoon, zijn of haar geboorteplaats en/of laatst bekende adres. Tevens willen wij informatie over de datum en omstandigheden van het contactverlies.

Wanneer niet?

Het doel van de opsporing is contactherstel. Wanneer hier geen sprake van is (bijvoorbeeld stamboomonderzoek of erfeniskwesties) wordt het opsporingsverzoek niet aangenomen. Ook opsporingsverzoeken vanwege een juridische reden (men zoekt bijvoorbeeld een ouder om een bezoekregeling via de rechtbank af te dwingen) worden niet geaccepteerd.

Wat doen wij nog meer?

Het Rode Kruis kan eveneens behulpzaam zijn bij het overbrengen van belangrijke familieberichten, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte of overlijden van een naaste familielid.
 
Let wel: mede door de privacywetgeving mogen wij de adresgegevens alleen doorgeven als de gezochte persoon daar mee instemt.

Het Rode Kruis bij u in de buurt
Kijk voor meer informatie onze website of neem via mail contact op met het Rode Kruis bij u via deze link‚Äč.