Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Dit doen we Op zoek naar familie Ondersteuning bij vermissing

Ondersteuning bij vermissing

De Hulplijn Vermiste Personen is er voor u als er iemand in uw omgeving wordt vermist en u niet weet wat te doen. Wij bieden een luisterend oor en helpen u de zaken op een rij te zetten. We geven ook advies over wat u allemaal zelf kunt doen om uw naaste terug te vinden. De Hulplijn spoort niet zelf vermisten op  maar geeft wel informatie om u verder te helpen. 

De Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via
 
0800 - VERMIST
 0800 - 837 6478
 
U kunt ook een e-mail sturen naar vermistepersonen@redcross.nl

                                      amst- ondersteuning bij vermissing.jpg

Jaarlijks krijgt de politie tussen de 16.000 en 20.000 meldingen van vermissing van een kind, man, vrouw, ander familielid, vriend of vriendin. Binnen 48 uur is ongeveer 80% van de vermiste personen weer terecht. 

Wanneer is sprake van vermissing?

•    Iemand is tegen redelijke verwachting afwezig uit zijn of haar gebruikelijke en veilige omgeving;
•    Iemand is plotseling en onverwacht verdwenen;
•    Iemands verblijfplaats is onbekend en het is in zijn of haar belang dat die verblijfplaats wordt vastgesteld. 

Wie?

Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt middels een telefonische hulplijn achterblijvers van vermisten op emotioneel en praktisch gebied. Daarnaast adviseren wij instellingen en organisaties die te maken hebben met vermissingen. Ook zijn wij er voor de vermisten zelf. Zij kunnen bijvoorbeeld via ons een levensteken doorgeven. 

Wat?

Wat kan de Hulplijn betekenen voor achterblijvers?
•    Advies, informatie en emotionele ondersteuning, zolang als de vermissing duurt;
•    Registratie van de vermissing;
•    Plaatsing van een oproepbericht op onze website
•    Informatie over andere organisaties die met vermissing te maken hebben;
•    Hulp bij uw contacten met de media.

Wat kan de Hulplijn betekenen voor vermisten?
•    Via een e-mail of de gratis hulplijn geeft u een levensteken;
•    De Hulplijn geeft het levensteken voor u door aan familie of partner;
•    De Hulplijn maakt uw verblijfplaats niet bekend wanneer u dit niet wilt. 

Waar?

Het kan gaan om vermiste Nederlanders in Nederland of in het buitenland, maar ook om buitenlanders die in Nederland vermist zijn. De Hulplijn Vermiste Personen heeft contact met verschillende buitenlandse organisaties die te maken hebben met vermissingen. 

Welke gegevens?

Aangezien de Hulplijn Vermiste Personen niet opspoort, is het niet noodzakelijk om uitgebreide gegevens te hebben. Deze gegevens kunnen echter wel handig zijn als wij bijvoorbeeld iets willen navragen bij de politie. Wel vragen wij naar de omstandigheden van de vermissing. 

Wanneer niet?

De Hulplijn spoort zelf niet op. Wij hebben dan ook geen mogelijkheid om het contact te herstellen met familieleden en/of dierbare vrienden. Wel kunnen wij u in dat geval adviseren waar u wel terecht kan. 

Wat doen we nog meer?

Jaarlijks organiseert het Nederlandse Rode Kruis de 'Internationale dag voor het vermiste kind' op 25 mei. Deze dag staat in het teken van de bewustwording ten aanzien van kindervermissingen. Bovendien organiseren wij ieder jaar 'De dag van de vermisten' op de eerste vrijdag van juni. Deze dag heeft een ceremonieel karakter en staat in het teken van herdenking van vermisten en lotgenotencontact. 

Contact

De Hulplijn Vermiste Personen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer: 0800- VERMIST (0800 83 76 478)
Tijdens kantooruren biedt de Hulplijn direct hulp. Belt u na kantooruren, dan kunt u een melding van vermissing of bericht achterlaten. U wordt de eerstvolgende werkdag direct teruggebeld.
 
U kunt bij vermissing surfen naar onze website​ . Klik op de optie ´​een vraag stellen aan de hulplijn Vermiste Personen´. Of neem via e-mail contact op met onze hulplijn door op deze link te klikken.