Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Dit doen we Eerste hulp Hulp bij evenementen

Hulp bij evenementen

Amst- hulp by evenementen.jpg

Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: Iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst.

Professionele Eerste Hulp

Het Eerste Hulpteam van het Nederlandse Rode Kruis Kop van Overijssel bestaat uit ruim 50 vrijwillige eerste hulpverleners. Ze zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementen-hulp. Zo staat het Nederlandse Rode Kruis garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, kunnen wij ook materialen zoals dekens, brancards en de benodigde communicatie regelen.

Evenementen waar wij ondersteuning hebben verleend

Vele bedrijven en instellingen maken regelmatig gebruik van de Eerste Hulp van het Rode Kruis Kop van Overijssel. Een aantal voorbeelden zijn hieronder te vinden:
  • Braderie Steenwijk
  • Bloemencorso Vollenhove
  • Survivalrun Vollenhove
  • Kloostermarkt St. Jansklooster
  • Gondelvaarten
Verder zijn we te vinden bij diverse schaatstochten, feestweken, wandeltochten, paardensport - en popevenementen, motorcross, wielerkoersen, etc.

Kosten

Het Rode Kruis Kop van Overijssel heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Wel worden voor iedere inzet minimale kosten berekend, hiermee bekostigen wij de Eerste Hulp opleidingen, materialen en organisatie.

Meer informatie

Voor informatie over de Eerste Hulpverlening bij evenementen kunt u contact opnemen via evenementen@rodekruis-kopvanoverijssel.nl.

‚Äč