Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Vrijwilligersmarkt in De Meenthe
27 november 2011 |

Vrijwilligersmarkt in De Meenthe

Op zaterdag 26 november werd van 11 tot 16 uur in de sporthal van De Meenthe te Steenwijk een vrijwilligersmarkt gehouden.
De organisatie was in handen van Timpaan Welzijn in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. Ongeveer 50 organisaties presenteerden zich aan circa 700 bezoekers. 

Het doel was om potentiële vrijwilligers een kans te bieden zich te kunnen oriënteren op de mogelijkheden bij de diverse aanwezige organisaties. Volgens Timpaan Welzijn "een schot in de roos" en aanleiding om te kijken of deze markt elke 2 jaar kan worden herhaald.  

 Voor de gelegenheid verzorgden Gera Laarman en Gerda Driegen een demonstratie van een reanimatie (foto boven). Het Rode Kruis afdeling Kop van Overijssel kreeg een plekje op het plein ´Zorg en Welzijn` toegewezen. Pal naast onze collega´s van de EHBO. Hierdoor konden kennis en ervaring worden uitgewisseld en relaties worden gelegd (foto onder). 

Ook voor onze afdeling is de dag geslaagd te noemen. Vele mensen brachten een bezoekje aan onze stand en hebben informatie (en een Rode Kruis pen!) meegekregen. We hopen uiteraard dat we deze mensen snel terug zullen zien.
4-RK-Meenthe-26-11-2011-Vri.gif