Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Tentoonstelling Kind onder Vuur geopend
18 maart 2017 |

Tentoonstelling Kind onder Vuur geopend

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereidingen, opleidingen en uiteindelijk opbouwen van de tentoonstelling Kind onder Vuur door onze vrijwilligers is deze vanmorgen geopend door wethouder Dieke Frantzen en onze voorzitter Fred Kerkhof.

AG9A7911.jpg 

Na een openingswoord waarin de wethouder onder meer vertelde over haar jeugd en hoe de naoorlogse jaren een rol hebben gespeeld in haar jeugd en Fred had verteld over het Rode Kruis en welke rol zij spelen, werd de tentoonstelling geopend door middel van een druk op de knop waarna een scherm uit een houten kist verrees.

Daarna werden de aanwezigen opgedeeld in groepjes om met elkaar de interactieve tentoonstelling te bezoeken en te beleven. De tentoonstelling is opgesteld in de vorm van een groot rood kruis en op elke hoek en zijkant is er een onderdeel waarin zaken uitgelegd over en door kinderen in oorlogsgebieden. De aanwezigen vonden het "best confronterend". Vandaar ook dat onze vrijwilligers een speciale training hebben gehad over hoe met eventuele emoties van kinderen om te gaan.

AG9A7937.jpgAG9A7918.jpg 

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis. De kosten worden gedragen door het lokale Rode Kruis. Voor de scholen en leerlingen zijn er derhalve geen kosten aan een bezoek verbonden. Meer info? http://www.rodekruis.nl/afdeling/kopvanoverijssel/actueel/nieuws/tentoonstelling-kind-onder-vuur

De tentoonstelling is vanaf maandag 20 tot en met donderdag 30 maart open voor publiek in Rabo Theather De Meenthe te Steenwijk. Op alle werkdagen van 09.00-14.30 uur. De toegang is gratis en u bent van harte welkom!

AG9A7888.jpg 

Artikel delen?