Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Tentoonstelling Kind onder Vuur
25 februari 2017 |

Tentoonstelling Kind onder Vuur

Hoe eng is het om 's nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? In de nieuwe tentoonstelling Kind Onder Vuur die van 18 tot en met 31 maart in Rabo Theather De Meenthe is te zien, ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdsgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis. De kosten worden gedragen door het lokale Rode Kruis. Voor de scholen en leerlingen zijn er derhalve geen kosten aan een bezoek verbonden. 

Scholen hebben een brief en flyer toegestuurd gekregen. Wilt u meer weten over de inhoud en hoe de tentoonstelling eruit gaat zien? Via het mailadres kov@rodekruis-kopvanoverijssel.nl kunt u meer informatie krijgen.

Opening

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 18 maart om 10.00 uur door Wethouder Dieke Frantzen in de bibliotheek van Steenwijk. De opening is openbaar dus iedereen is van harte welkom.

Bezoek

Op meerdere momenten is de tentoonstelling al ´geboekt´ door klassen maar er is zeker ruimte voor uw bezoek. Uiteraard zijn er er op genoemde tijdstippen altijd door ons opgeleide vrijwilligers aanwezig. U kunt de tentoonstelling dus ook bezoeken op eigen gelegenheid.

maandag 20 maartdinsdag 21 maartwoensdag 22 maartdonderdag 23 maartvrijdag 24 maart
9:00 - 10:30geboektgeboektgeboektgeboektgeboekt
11:00 - 12:30geboektgeboektgeboektgeboektgeboekt
13:00 - 14:30
maandag 27 maartdinsdag 28 maartwoensdag 29 maartdonderdag 30 maartvrijdag 31 maart
9:00 - 10:30geboektgeboektgeboekt
11:00 - 12:30geboekt
13:00 - 14:30geboektgeboektgeboekt

 

Over de kinderen onder vuur
De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah's huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten 's nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken.

Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met ze gaat - is te ervaren in deze tentoonstelling. Doel is om zo scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor de leeftijdsgenootjes dichterbij die uit oorlogen komen.

De rol van het Rode Kruis in oorlogsgebieden

Het Rode Kruis legt uit wat de organisatie doet om kinderen en hun ouders te helpen en te beschermen in oorlogsgebieden. Rode Kruisers over de hele wereld proberen continu strijdende partijen te herinneren aan de regels van oorlogsvoering, vastgelegd in het humanitair oorlogsrecht, zodat zoveel mogelijk menselijk leed bespaard blijft.

Artikel delen?