Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Sinterklaas aanwezig op feestavond 17 mei
22 mei 2011 |

Sinterklaas aanwezig op feestavond 17 mei

De vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Kop van Overijssel keken dinsdag 17 mei wel heel raar op toen op hun jaarlijkse feestelijke afsluiting van het seizoen ineens Sinterklaas en Zwarte Piet opdoken. Het schijnt dat de organisatie van de avond in het geheim een uitnodiging had gestuurd aan de kindervriend en vanwege het mooie weer de laatste tijd in Nederland had de goede Sint daar eigenlijk wel zin in.
Per vliegtuig van Madrid naar Eelde, per bus naar Assen, per trein naar Steenwijk en liftend naar Vollenhove waar het feest werd gehouden. De Sint gaf aan toch wel wat opzien te hebben gebaard vanwege zijn lange witte baard en de huisdskleur van Zwarte Piet, alhoewel het de bedoeling was dat ze incognito zouden reizen.
De Sint bracht gewoontegetrouw pepernoten, chocolade, speculaaskoek (ook wel bekend als Blokzijler Brok) en ook cadeautjes voor de vrijwilligers mee. De vrijwilligers werden overigens nog wel aan het werk gezet voor het schrijven van een gedicht voor de Sint, iets dat met veel verve en enthousiasme werd opgepakt.
Na nog enkele vrijwilligers in het zonnetje te hebben gezet (dames sociale activiteiten en begeleiders Henri Dunant) vetrokken de Sint en zijn knecht weer naar Spanje.