Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Teken- en schildercursus in Vollenhove
17 augustus 2013 |

Teken- en schildercursus in Vollenhove

Rode Kruis start wederom schilder -en tekencursus in Vollenhove

Naast noodhulp en hulp bij evenementen organiseert het Rode Kruis ook Sociale Activiteiten. Deze activiteiten zijn vooral bedoeld om mensen –in deze tijd van individualisering- weer bij elkaar te brengen. Vorig jaar is daartoe een schilder- en tekencursus gestart. Twee zeer bekwame vrijwilligers van het Rode Kruis laten geïnteresseerden kennismaken met deze vormen van kunst. 

De mensen die tot nu toe geweest zijn, zijn over het algemeen erg enthousiast. Mensen ontdekken hun eigen talent. Een groot aantal komt regelmatig. Niet alleen het schilderen of tekenen is belangrijk maar ook het met elkaar zijn en andere mensen ontmoeten. Terwijl je creatief bezig bent, krijg je soms de mooiste gesprekken en de leukste contacten met elkaar. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. 

Het maakt niet uit als je nog nooit geschilderd of getekend hebt. De deur staat open voor iedereen vanaf een jaar of 50. Als het je leuk lijkt om eens iets anders te gaan doen, kom dan gerust een keer kijken. Het verplicht tot niets. 

Op 5 september start het nieuwe seizoen. De groep is nog niet vol. Er kunnen nog steeds mensen bij! Voor de kosten hoeft u het niet te laten. U betaalt € 2,00 per keer. Daarvoor krijgt u ook een kop koffie of thee met een koekje erbij. Materiaal wordt verzorgd door het Rode Kruis. 

U bent van harte welkom op  elke 1e en 3e donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in De Voorhof, Kerksteeg 1 te Vollenhove. Wilt u liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw Luberthy van Benthem, telefoon 0527-241597 (luberthy@kpnmail.nl) of met mevrouw Joke Nijhuis, telefoon 0527-241767 (jokenijhuis@ziggo.nl).