Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Rode Kruis postzegel 2012
22 januari 2012 |

Rode Kruis postzegel 2012

30 januari is het zover! Dan brengt PostNL in samenwerking met Het Nederlandse Rode Kruis een speciale Rode Kruis zegel uit. Deze zegel staat volledig in het teken van Eerste Hulp.


Er zijn drie verschillende zegels ontworpen die op een vel van zes postzegels geleverd worden. Een vel met 6 postzegels kost 4,50 euro. Per postzegelvel gaat 1,50 euro naar Eerste Hulp-activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis. De zegels zijn nu al te bestellen.
 
Bijzonder aan de postzegel is de QR-code. Mensen met een smartphone kunnen met deze code meteen toegang krijgen tot onze EHBO app. Een eenvoudige manier om heel snel heel veel mensen te informeren over Eerste Hulp. Zo weet รบ straks ook alles van Eerste Hulp Bij Ongelukken.
 
Vanaf 30 januari is de zegel te koop in de Bruna-verkooppunten van PostNL. U kunt de zegel nu al via www.postnl.nl bestellen (levering na 30 januari 2012). Om de administratie- en verzendkosten te drukken zijn de postzegelvellen vanaf minimaal 2 stuks te bestellen.
 
Het Nederlandse Rode Kruis voert campagne om de Eerste Hulpkennis onder Nederlanders te vergroten. Slechts 3% van de Nederlanders weet op dit moment wat te doen bij een ongeval. Dit percentage moet zeker omhoog!
 
Op internet vonden we een overzicht van de Rode Kruis zegels door de jaren heen. Klik hier. Leuk!