Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Rode Kruis aanwezig op Beursvloer Steenwijk
11 april 2014 |

Rode Kruis aanwezig op Beursvloer Steenwijk

Op vrijdag 11 april werd in De Meenthe te Steenwijk een zogenaamde beursvloer georganiseerd. Ook het Rode Kruis was hier vertegenwoordigd.

Deze maatschappelijke beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord.

beursvloer 2014-2.jpg 

Bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden ontmoeten elkaar. De sfeer is informeel en dynamisch. Doel: het maken van een match. Wat de een biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Ook wij als Rode Kruis hebben een aantal matches gemaakt. In ruil voor adressen voor onze nieuwe cursus ┬┤Sterk door je netwerk┬┤ hebben wij een aantal van onze opleidingen aangeboden. Verder is er natuurlijk gewerkt aan het utitbreiden en versterken van ons netwerk met andere organisaties in Steenwijkerland. Zo is burgemeester Van der Tas ook even bijgepraat over wat wij zoal in onze mooie gemeente doen.

Wij kijken terug op een geslaagd evenement en kijken alweer naar de volgende beursvloer.

beursvloer 2014-1.jpg 

beursvloer 2014-3.jpg