Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Reanimatiemarathon levert € 1072,96 voor Serious Request op
26 december 2013 |

Reanimatiemarathon levert € 1072,96 voor Serious Request op

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 december jl. werd in Rabo Theater De Meenthe door het Rode Kruis een reanimatiemarathon georganiseerd waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan Serious Request. In totaal werden 21 mannen en vrouwen opgeleid tot gecertificeerd reanimator inclusief bediening van de AED. Bijzonder om te vermelden is dat er zelfs 2 deelnemers helemaal uit Eindhoven kwamen om de training te volgen. Deze mensen vonden het zo bijzonder dat dit georganiseerd werd dat ze de reis naar Steenwijk ervoor over hadden. Op vrijdagavond 20 december trad stand up comedian Jandino Asporaat op in De Meenthe. Na afloop van zijn show kreeg hij een verkorte training van Jacko Rook uit Vollenhove die zojuist gecertificeerd was.

 

Het Rode Kruis kijkt met een opbrengst van € 1072,96 en 21 nieuwe reanimatoren terug op een geslaagd evenement. Mocht u willen leren reanimeren. Het Rode Kruis geeft regelmatig trainingen in de gemeente Steenwijkerland. EHBO (incl. Eerste Hulp aan kinderen) leren kan ook.

Op maandag 13 januari start er weer een cursus EHBO. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gera Laarman, telefoon 0527- 241001 of mail naar opleidingen@rodekruis-kopvanoverijssel.nl. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/kopvanoverijssel.

Hieronder een paar foto´s. Kijk op onze facebookpagina voor nog meer foto´s en informatie.