Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Opsporing en Contactherstel
6 november 2011 |

Opsporing en Contactherstel

Wist u dat het Rode Kruis ook aandacht geeft en meehelpt aan Opsporing en Contactherstel? Ook helpen wij wanneer iemand wordt vermist. Dit hoeft niet persé een ´grote zaak´ te zijn. Onder bepaalde voorwaarden gaan wij letterlijk en figuurlijk heel ver om u te helpenbij het bieden van onze hulp.

OPSPORING EN CONTACTHERSTEL
Een land verscheurd door een conflict. Een stad in puin na een aardbeving. De eerste vraag die rijst bij de overlevenden: ‘Waar is mijn familie?’. Het Rode Kruis helpt het contact te herstellen tussen mensen die elkaar zijn kwijtgeraakt. Mensen raken elkaar ongewild uit het oog door een oorlog of ramp. Het Rode Kruis helpt wereldwijd bij het opsporen van naasten die gemist worden.
Meer informatie over het opsporen van personen>

HULPLIJN VERMISTE PERSONEN
​De Hulplijn Vermiste Personen is er voor u als er iemand in uw omgeving wordt vermist en u niet weet wat te doen. Wij bieden een luisterend oor en helpen u de zaken op een rij te zetten. We geven ook advies over wat u allemaal zelf kunt doen om uw naaste terug te vinden. De Hulplijn  spoort niet zelf vermisten op, maar geeft wel informatie om u verder te helpen.
Meer informatie over de Hulplijn Vermiste Personen>