Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Opbrengst Collecte 2011
3 juli 2011 |

Opbrengst Collecte 2011

Het Rode Kruis hield van 20 tot en met 25 juni haar collecte in alle hoeken van de gemeente Steenwijkerland. Het afgelopen jaar heeft het Rode Kruis in onze gemeente meer collectanten kunnen werven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen want vele enthousiaste collectanten gingen langs de deuren.
 
De opbrengst was met ruim € 4800 Euro meer dan die van vorig jaar. Hierbij komen nog de girale giften. Het collectegeld komt volledig ten goede aan de afdeling Steenwijkerland omdat geen afdracht meer hoeft plaats te vinden aan het hoofdkantoor in Den Haag. Hiermee is de soms gehoorde klacht dat er “collectegeld aan de strijkstok blijft hangen” niet meer terecht.
 
Alle gevers en collectanten hartelijk dank!
 
De afdeling kan het geld goed gebruiken. Zo komt het Rode Kruis in Steenwijkerland op voor chronisch zieken en gehandicapten en is zij al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Naast sociale hulp, waaronder ook het opzetten en onderhouden van telefooncirkels en het organiseren creatieve middagen verlenen de vrijwilligers hulp bij allerhande evenementen in de gemeente. Verder genieten de gasten van het Rode Kruis van aangepaste vakanties op het vakantieschip de Henri Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels.