Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Nieuwe mobiele eerste hulp post in gebruik
26 oktober 2014 |

Nieuwe mobiele eerste hulp post in gebruik

Het Rode Kruis Kop van Overijssel is aanwezig bij tal van evenementen in Steenwijkerland. Soms is dat met simpelweg een tafel in een sporthal en bij buitenevenementen worden vaak tenten gebruikt. Recentelijk heeft het Rode Kruis een nieuwe mobiele eerste hulp post aangeschaft in de vorm van een caravan. Deze caravan is met allerlei middelen uitgerust om snel en adequaat eerste hulp te kunnen bieden als dat nodig is. Maar ook als er slachtoffers bij een evenement zijn die het bijvoorbeeld te koud hebben gekregen, kunnen ze uitgenodigd worden om ´op te warmen´. Handig met het winterseizoen in aantocht met hopelijk veel schaatstochten in de regio. Op 8 november aanstaande wordt de caravan ingezet bij de survivalrun te Vollenhove.

mobiele eerste hulp post klein.jpg 

Roeten belettering uit Vollenhove heeft geheel belangeloos deze caravan beletterd in de huisstijl van het Rode Kruis. Daarnaast heeft Caravancentrum Steenwijk toegezegd de caravan jaarlijks kosteloos na te kijken en te zorgen dat deze veilig de weg op kan.

Het Rode Kruis nodigt u van harte uit om een kijkje te komen nemen en kennis te maken wanneer u ze bij een evenement ziet staan.