Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws cursus Sterk door je Netwerk
13 januari 2015 |

cursus Sterk door je Netwerk

​​

 

 

 

 

 

 

Rode Kruis start cursus 'Sterk door je Netwerk' - op wie kun jij altijd rekenen?

Met goede contacten in je omgeving, kun je in noodsituaties altijd wel een beroep doen op iemand die dichtbij woont. Maar niet iedereen heeft familie of vrienden in de buurt wonen. Daarbij is het soms lastig om contacten te leggen. Je weet niet (meer) zo goed hoe je dat moet doen, terwijl het juist in tijden van nood heel fijn is om iemand in de buurt te hebben die je om hulp kunt vragen.

Het Rode Kruis Steenwijkerland kan daarbij helpen met de cursus 'Sterk door je netwerk'.  Deze cursus laat het belang van een goed sociaal netwerk zien en hoe je zo'n netwerk op kunt bouwen, zodat je er in tijden van nood niet alleen voor staat.

 

Tijdens de cursus wordt in vier bijeenkomsten bekeken hoe iemand zijn of haar netwerk kan versterken en hier in tijden van nood een beroep op kan doen. Hoe ziet mijn sociale netwerk eruit? En met wie neem ik contact op wanneer ik hulp nodig heb? Welke communicatieve- of sociale vaardigheden kan ik verbeteren? Tijdens de bijeenkomsten wordt geoefend met contacten leggen, zodat de drempel om iemand om hulp te vragen wordt verlaagd. Er wordt besproken hoe iemand zijn netwerk kan versterken en iemand krijgt gerichte handvatten om het geleerde toe te passen in het dagelijks leven. Een tijdje na de vierde bijeenkomst is er nog een terugkombijeenkomst. Klik hier voor een folder met meer informatie.

De groep bestaat uit maximaal 12 cursisten en wordt gegeven door twee enthousiaste en ervaren trainers.

Deelname is gratis.

De volgende cursus start bij voldoende deelname. 

Meer informatie is te verkrijgen door een e-mail te sturen naar: sterkdoorjenetwerk@rodekruis-kopvanoverijssel.nl. U kunt zich ook opgeven via dit mailadres.