Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Actueel Nieuws Collecte groot succes
6 juli 2012 |

Collecte groot succes

Dank u voor uw gift!

Van 25 tot en met 29 juni hielden we onze jaarlijkse collecte in de gemeente Steenwijkerland. We hebben weer meer collectanten kunnen werven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 92 Enthousiaste vrijwilligers gingen langs de deuren.

De opbrengst was met 5922 Euro 20% hoger dan die van vorig jaar. De vaak gehoorde klacht dat er “collectegeld aan de strijkstok blijft hangen” of dat de directeur betaald wordt van de opbrengst van de collecte is niet juist. Het collectegeld komt volledig ten goede aan de afdeling Steenwijkerland.

De voorzitter is zeer content met deze opbrengst. Door teruglopende en stopgezette subsidies wordt de opbrengst van de collecte van vitaal belang voor de afdeling.

De afdeling gebruikt de opbrengst om hulp en ondersteuning te geven aan chronisch zieken en gehandicapten. Ook is zij al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Naast sociale hulp, waaronder ook het opzetten en onderhouden van telefooncirkels en het organiseren van creatieve middagen, verlenen de vrijwilligers Eerste Hulp bij allerhande evenementen in de gemeente en worden Eerste Hulp opleidingen gegeven aan vrijwilligers en burgers. Verder genieten gasten van het Rode Kruis van aangepaste vakanties op het vakantieschip de Henri Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels.

Wilt u meer weten over wat het Rode Kruis in de gemeente Steenwijkerland doet of kunt u haar -vaak belangeloze- hulp wellicht goed gebruiken, kijk dan rond op deze website en contacteer ons.