Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​​Het Rode Kruis is al ruim 60 jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen.

Op de prachtige vakantielocaties hoeft u  zelf nergens aan te denken en te zorgen, alleen maar te genieten. En als u wilt, kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend of vriendin of familielid boeken.

Artikel delen?

 Uw vakantie begint op de maandagmiddag en eindigt op de zaterdagmorgen.

We zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen en met uw wensen zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden. Er worden tijdens uw verblijf uitstapjes gemaakt naar leuke plaatsjes, een dierentuin of een museum. En u bepaalt zelf of u mee gaat  of  liever in het hotel of op de boot blijft.

Wanneer u logeert in één van de bijzondere vakantielocaties van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u rekenen op professionele zorg  van onze vaste medewerkers en vrijwilligers.

Elke accommodatie heeft een vast team bestaande uit een manager, verpleegkundigen / gastvrouwen en facilitair medewerkers. Ze worden ondersteund door vrijwilligers met een specifieke zorgachtergrond. Verder is er een groep vrijwilliger die zich bezig houdt met facilitaire zaken  zoals de chauffeur, de keukenhulp en de barmedewerkers.

Mocht het nodig zijn kunnen we altijd een beroep doen op een arts of een fysiotherapeut. Op de J.Henry Dunant is altijd een arts aanwezig.
Iedere week wordt er een gezellige feestavond georganiseerd.

Het Nederlandse Rode kruis heeft de volgende vakantieaccomodaties:

Vakantieschip J. Henry Dunant
Het schip vaart verschillende routes door Nederland, Duitsland en Belgie

Vakantie Hotel  IJsselvliedt
Dit is een monumentaal herenhuis met een schitterende grote tuin in Wezep.​

Het Nederlandse Rode Kruis  organiseert een aantal keer per jaar speciale weken.  De thema’s gedurende deze weken variëren van leeftijd gebonden weken tot gasten met hoge zorgzwaarte.

Ook zijn er speciale weken voor gasten met een  psychogeriatrische  aandoening. (dementie)

Gasten met een meervoudige handicap, een combinatie van een verstandelijke en een lichamelijke handicap, zijn welkom op hun behoeften afgestemde weken.

Van uit Zeeland gaan de gasten naar de boot en de hotels indien mogelijk met de Rode Kruisbus. U wordt dan thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de vakanties van Het Nederlandse Rode Kruis, dan kunt u bellen naar :

Marijke SchotDSCN1265

Telefoonnr: 0113-341394