Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Dit doen we EHBO en opleidingen EHBO bij evenementen

EHBO bij evenementen

​De afdeling Kapelle van het Nederlandse Rode Kruis verzorgt EHBO bij evenementen.  Voor de EHBO beschikt de afdeling over meer dan 20 vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij evenementen in de Gemeente Kapelle.

​​​De vrijwilligers zijn allen in het bezit van een geldig EHBO diploma. Bij een evenement dragen de vrijwilligers de unieke Rode Kruis kleding en zijn daardoor zeer goed herkenbaar. Zij werken altijd in een team van minstens twee en indien nodig meerdere personen. Zij zijn voorzien van een EHBO tas met daarin de voornaamste verbandmaterialen. Bij de EHBO verzorging van een evenement is er ook altijd een AED aanwezig voor een eventuele reanimatie. In geval van een evenement dat uitstrekt over een grotere afstand wordt gebruik gemaakt van portofoons om de communicatie tussen de EHBO vrijwilligers mogelijk te maken.

Organisatoren van evenementen kunnen een aanvraag indienen bij de coördinator via dit formulier.

De afdeling Kapelle van het Rode Kruis brengt een vergoeding van EUR 6,50​ per ingezet uur per vrijwilliger  voor de EHBO verzorging in rekening. U ontvangt vooraf een heldere offerte waarin eventuele bijkomende kosten zijn opgenomen. 

Wilt u informatie vooraf? Stuur een e-mail naar hfreie@rodekruis.nl

U vindt de algemene voorwaarden voor hulpverlening bij evenementen hier.