Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Actueel Nieuws Rode Kruis verzorgt Jeugd EHBO in Gemeente Kapelle
5 november 2012 |

Rode Kruis verzorgt Jeugd EHBO in Gemeente Kapelle

Door vrijwilligers van het rode kruis wordt er in groep 8 van het basisonderwijs op de scholen in Biezelinge, Kapelle, Schore en Wemeldinge jeugd eerste hulp  gegeven. Deze vrijwilligers hebben een geldig EHBO diploma en worden eventueel  bijgestaan door ouders die daarvoor tijd en interesse hebben.

 Het werkboek “Jeugd Eerste Hulp” van het oranje kruis wordt bij de les gebruikt. Dit boek wordt aan elke leerling gegeven samen met verbandmiddelen om te oefenen. Een deel daarvan mogen ze houden en een deel wordt hergebruikt. De lessen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waarin het geleerde geoefend wordt. De cursus bestaat in totaal uit 16-20 lessen.

moolhoek knieverband.JPG

Er is ook een les met een demonstratie van een AED en een les met een lotus. De demonstratie met de AED is bedoeld om de leerlingen ermee bekend te maken. Na de les weten de leerlingen wat het inhoud en waarom het belangrijk is om te weten waar ze een AED kunnen vinden. De lessen met de lotus zijn vaak spannend, omdat er dan een “echt”slachtoffer is.


Tijdens de lessen komen altijd allerlei verhalen naar boven over wat de kinderen zelf hebben meegemaakt. Dit geeft leuke aanknopingspunten voor de les. Aan het einde van de cursus moeten de leerlingen examen doen en krijgen, als ze geslaagd zijn, een jeugd eerste hulp diploma.

moolhoek uitreiking Cynthia.JPG