Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Actueel Nieuws Rode Kruis Kapelle eert jubilarissen
24 april 2016 |

Rode Kruis Kapelle eert jubilarissen

​​​Zaterdag 23 april werden twee jubilarissen van de afdeling Kapelle in het zonnetje gezet. 

 

Lenie Geleijnse is 40 jaar actief als vrijwillig EHBO-er. Voor velen in Kapelle is zij een bekend gezicht. Al eerder nam zij afscheid van Rommeldam. Een activiteit waar ze jaarlijks als EHBO-er haar steentje bijdroeg. 

Jacques Derksen is 10 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Naast zijn voorzitterschap in Kapelle was hij ook secretaris van het district Zeeland en actief in de ledenraad van het Rode Kruis. Toen het Rode Kruis afscheid wilde nemen van de vakantiehotels heeft hij zich daartegen, met succes, verzet.

Beiden kregen uit handen van de huidige secretaris van het district de bij het jubileum behorende versierselen uitgereikt. Jacques is door de landelijke vereniging tevens voorgedragen voor een bronzen Medaille van Verdienste van het Nederlandse Rode Kruis. Deze onderscheiding wordt toegekend voor belangrijke diensten binnen of jegens het Rode Kruis.

De uitreikingen vonden plaats tijdens een bijeenkomst met familie en vrijwilligers in de Vroone in Kapelle. Hun jubileum is zeker geen einde aan hun vrijwilligersactiviteiten voor het Rode Kruis. Beiden blijven zich inzetten als vrijwilliger in de gemeente Kapelle en in Zeeland.

Artikel delen?