Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Actueel Nieuws Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster mevr. Allemekinders
6 mei 2014 |

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster mevr. Allemekinders

Burgemeester Stapelkamp van Kapelle heeft op 25 april 2014 drie personen de versierselen opgespeld behorende bij een Koninklijke Onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde in de Nederlands Hervormde Kerk in Kapelle onder het toeziend oog van genodigden, vertegenwoordigers van de gemeente Kapelle en oud-gedecoreerden.

Eén van de 3 gedecoreerden is onze vrijwilligster mevr. Ella Allemekinders. Mevrouw Allemekinders is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Allemekinders is van 1977 (tot heden) vrijwilliger bij de afdeling Kapelle KO Ella 2.jpgvan het Nederlandse Rode Kruis en van 1987 (tot heden) pleegouder via Juvent Pleegzorg. Zij heeft (aanvankelijk als hoofdopvoeder, maar sinds de pensionering van het echtgenoot samen met hem) veel pleeg- en adoptiekinderen opgevangen, verzorgd en begeleid, soms langdurig en tot aan hun volwassenheid, soms voor een korte periode (crisispleegzorg). Zij is een zogenaamd bestandspleeggezin. Ze heeft enkele jaren geleden het boek ‘Op Wieltjes’ geschreven. Thans gaat zij artikelen schrijven voor het Pleegzorg Magazine van Juvent.​