Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kapelle Actueel Nieuws Coördinator Fondsenwerving bij Rode Kruis Kapelle. Iets voor jou?
12 februari 2016 |

Coördinator Fondsenwerving bij Rode Kruis Kapelle. Iets voor jou?

​​​Werken met mensen en voor mensen, dat is vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. Het is zinvol, leuk en dankbaar werk. Of je nu veel tijd hebt of weinig, of je nu wekelijks of maar af en toe beschikbaar bent, of je nu verzorgend, ondersteunend of leidinggevend werk wilt doen, het Rode Kruis heeft een passende vrijwilligersfunctie voor iedereen. Wij vragen enthousiasme en een beetje vrije tijd! ​

​​De afdeling Kapelle van het Rode Kruis is een actieve afdeling met circa 50 enthousiaste vrijwilligers. Er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops om de zelfredzaamheid te vergroten, EHBO-onderwijs op basisscholen en aan volwassenen en evenementenhulpverlening.

Door het aanstaand afscheid van de voorzitter en een verschuiving in de taken van het huidige bestuur ontstaat ruimte voor een :

Vrijwillig Coördinator Fondsenwerving

De coördinator fondsenwerving

  • Maakt zich sterk voor de promotie van het Rode Kruis in de gemeente.
  • Ontwikkelt nieuwe initiatieven voor fondsenwerving d.m.v. acties en promotiecampagnes.
  • Draagt verantwoordelijkheid voor het goed verlopen van de activiteiten die vallen onder het taakveld: collectes en sponsoring, subsidies, lokale donateurs, schenkingen en (landelijke) acties zoals Serious Request.
  • Coördineert de jaarlijkse nationale collecte binnen de afdeling.
  • Delegeert waar mogelijk het uitvoeren van die activiteiten aan vrijwilligers en helpt en ondersteunt deze.

Er is een uitgebreide inwerkperiode en het Rode Kruis biedt mogelijkheden voor opleiding en ondersteuning. Gemiddeld kost deze taak zo'n 8 tot 16 uur per maand. Het zwaartepunt ligt in de periode van de nationale collectie. In de zomermaanden zijn er geen activiteiten.

Heeft u belangstelling voor deze functie of wilt u meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met: ​Adrian van Tilburg (06-14864543, avantilburg@rodekruis.nl)

Artikel delen?