Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kampen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

​Met het organiseren van sociale hulp wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten.

​Handwerkgroepen

We zijn actief met vier handwerkgroepen. Di​t is voornamelijk voor ouderen waarbij ze, onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, een keer per week actief zijn met handwerken zoals breien, haken, borduren en kaarten maken.​ Deze producten worden ook regelmatig aangeboden voor de verkoop.

Verkoop van producten

De producten die door de handwerkgroepen worden gemaakt, worden regelmatig aangeboden op markten in Kampen en omgeving. Zo staat er bijvoorbeeld een kraam met deze producten tijdens de Kamper Ui(t)dagen, op de braderie in IJsselmuiden en in Zalk, op de Biestemarkt in Grafhorst, maar ook tijdens een verkoop in bijvoorbeeld de Maarlenhof.
De opbrengst van deze verkopen komt geheel ten goede aan de afdeling Kampen. Onder andere door deze verkopen wordt het voor de afdeling mogelijk om haar doelstellingen te realiseren.

​​
Verkoop van producten tijdens de Kamper Ui(t)dagen

​Zorg voor gasten

Aan de kade van Kampen meert een aantal keren per jaar de J. Henry Dunant af. Eenmaal per jaar wordt er voor de gasten een leuke avond op de boot georganiseerd door de afdeling Kampen. Er wordt dan gezorgd voor muziek en de gasten en vrijwilligers op de boot krijgen een leuk presentje. Ook wordt er vaak met inzet van de afdelingsvrijwilligers gezorgd voor de gasten door hen vanuit hun rolstoelen de binnenstad van Kampen te laten zien.

Huisbezoek

De afdeling Kampen​ biedt ook huisbezoek aan voor mensen die eenzaam en geïsoleerd leven. Lees meer over dit huisbezoek.

Sociaal vervoer

Het Rode Kruis Kampen beschikt over een eigen voertuig dat garant staat voor aangepast vervoer. Lees meer over sociaal vervoer​​.