Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Dit doen we Sociale Hulp Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

​Iedereen heeft behoefte aan menselijk contact. Alleen voor sommige mensen, zoals veel chronisch zieken en gehandicapten, is het hebben van contact niet vanzelfsprekend. Iedereen heeft er wel recht op, vindt het Rode Kruis. Vrijwilligers in heel IJsselland  voegen dag in, dag uit de daad bij het woord. Op tal van manieren. Door een-op-een contact en door groepsgerichte activiteiten.

We bezoeken mensen thuis
Regelmatig bezoek van een vrijwilliger, zomaar voor de gezelligheid, een praatje of om samen boodschappen te doen.

We nemen de zorg graag over
Een vrijwilliger neemt voor een middag de zorg over van een ouder of verzorger van bijvoorbeeld een gehandicapt kind of zieke partner.

We geven computer- en internetles
Een vrijwilliger legt alles thuis uit: e-mailen, surfen, chatten. Een moderne manier om weer in contact te komen met de buitenwereld.

We bellen dagelijks even
Een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Om even bij te praten en bij elkaar na te gaan of het nog goed gaat.

We helpen mensen op weg
Bedoeld voor mensen die even een duwtje in de rug of begeleiding nodig hebben om weer deel te nemen aan het dagelijkse leven.

We gaan op vakantie
Een weekje er tussenuit, voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Met alle noodzakelijke begeleiding en verzorging, in een van de geheel aangepaste vakantiehotels of het vakantieschip van het Rode Kruis.

We gaan een dagje uit
Met elkaar winkelen, een museum bezoeken of de omgeving verkennen.

We sporten samen
Vrijwilligers helpen gehandicapten en chronisch zieken bij het zwemmen en bij andere sporten.

We doen leuke dingen
Voor mensen die graag samen met anderen een hobby oppakken of ervaringen willen delen die in relatie staan tot een ziekte of handicap.

Benieuwd naar de activiteiten van het Rode Kruis in uw gemeente? Neem vrijblijvend contact op met de betreffende afdeling. De contactgegevens van de afdelingen in IJsselland kunt u vinden onder het kopje "Dit zijn we" op deze website.