Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Update van het internationale project in Nieuw Guinea

Update van het internationale project in Nieuw Guinea

Update van het internationale project in Nieuw Guinea

 
Woensdag 16 november hebben we als District IJsselland een afgevaardigde van het Nederlandse Rode Kruis in Indonesië mogen ontvangen, Mevrouw Kartika Juwita. Zij heeft ons na een eerste korte kennismaking veel verteld over het Project in het Keerom district.
 
Op dit moment zijn ze bezig met de eerste stap van het project in samenwerking met het Indonesische Rode Kruis en de lokale overheden. In deze fase zijn ze bezig om de lokale bevolking bewust te maken van de voordelen van hygiëne en wat te doen voor een schonere omgeving.
 
Uit een filmpje van ongeveer 2 minuten bleek heel duidelijk dat er hier nog grote stappen te maken zijn. Alles gebeurt nu nog in de rivier. Denk hierbij aan het doen van de was, de rivier is het toilet, maar ook de enige bron van drinkwater. Dit is natuurlijk geen gezonde situatie en dit is dan ook de reden dat we bij dit project betrokken zijn.
 
Door de vele politieke onrusten in de afgelopen decennia is er in Papoea Nieuw Guinea, in het Keerom district nooit echt veel hulp kunnen komen.  Door het werven van lokale vrijwilligers en door veel met de lokale bevolking te spreken moet de bewustwording veranderen en de traditionele manieren van de dagelijkse gang van zaken langzaam aan gaan veranderen.
 
Papoea1.JPG

Het succes van dit project zal dan ook voor een groot deel afhangen van hoe goed de lokale bevolking bewust gemaakt kan worden van de hygiëne die nodig is om ziekte zoals malaria terug te brengen.
 
Met vriendelijke groet,
Paul Boelens
Bestuurslid Internationale Activiteiten district IJsselland