Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Nieuws Veiligheidsdag in Zwolle
17 september 2013 |

Veiligheidsdag in Zwolle

De Veiligheidsregio IJsselland organiseerde zaterdag 31 augustus een Veiligheidsdag in Zwolle.  Door middel van demonstraties en een informatiemarkt konden de 15.000 bezoekers ervaren wat de politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten, gemeenten en (veiligheids) partners doen tijdens een calamiteit. Centraal stond hoe de burger zichzelf kan redden in een noodsituatie.

Het SIGMA team IJsselland was met de SIGMA tent aanwezig om samen met de ambulancedienst, de brandweer en defensie demonstraties te geven. Verder konden  kinderen zich laten schminken als slachtoffer en kon iedereen een kijkje nemen in de tent en bij de voertuigen. Daarnaast heeft de afdeling Zwolle samen met de EHBO-verenigingen deelgenomen aan demonstraties met de politie, brandweer en reddingsbrigade. Deze afdeling had ook een stand op de informatiemarkt waar bezoekers  informatie kregen over de verschillende activiteiten binnen de afdeling.   

Gedurende de dag heeft de afdeling Zwolle verschillende aanmeldingen ontvangen voor de EHBO cursus. De cursus met startdatum 19 september is vol, maar 18 november begint de volgende training. Heeft u ook interesse in deze cursus? Hou dan de site van afdeling Zwolle in de gaten. Binnenkort verschijnt daar namelijk meer informatie over de EHBO cursus.

De Veiligheidsdag 2013 was een zeer geslaagde en zonnige dag. De foto's zijn hier te bekijken.