Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Nieuws Studentendesk Zwolle aanwezig op nationaal vrijwilligersfestival
4 mei 2015 |

Studentendesk Zwolle aanwezig op nationaal vrijwilligersfestival

​Studentendesk en de viering van het 200 jaar koninkrijk.

​Zaterdag 25 april vierde Zwolle 200 jaar koninkrijk met het festival ‘Lang Leve de Club’. In Park de Wezenlanden  werden een dag lang vrijwilligers uit het hele land in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor het feit dat zij zich belangeloos inzetten voor hun club of organisatie. Aan ons als studentendesk was gevraagd hier te gaan staan namens het Rode Kruis. Voor ons was dit natuurlijk de uitgelezen kans om bekendheid te geven aan onze studentendesk, die wij momenteel in Zwolle aan het opzetten zijn.

Wij hebben een aantal activiteiten georganiseerd en vrijwilligers geregeld om deze dag tot een groot succes te maken. Zo waren er EHBO’ers om demonstraties te geven en hebben we een rolstoelrace gehouden. De rolstoelrace is een soort van quiz in spelvorm waarbij twee tweetallen tegen elkaar strijden/racen. De winnaar van de race word beloond met een leuk Rode Kruis EHBO kwartetspel. Doel van dit spel is de bewustwording van het belang van de kennis van EHBO.

De dag zelf leek in eerste instantie compleet in het water te vallen.. het bleef maar regenen! We kregen een plek toegewezen op het festivalterrein waar we konden gaan opbouwen. Er stonden standjes, tafels en stoelen klaar voor ons, maar alles was echt totaal doorweekt. Toch hebben we vol goede moed alles opgebouwd, klaargezet, onze paarse pakjes aangetrokken en zijn we op pad gegaan om promotie te maken voor de rolstoelrace. Helaas was door het slechte weer de opkomst zeer gering en de eerste ronde van de rolstoelrace was dan ook niet echt een succes.

 Gelukkig werd het weer rond de middag wat beter en de komst van de koning en koningin maakte dat het ook gelijk een stuk drukker werd op het terrein. We gingen weer op pad om promotie te maken voor de volgende ronde van de rolstoelrace. Het doel was natuurlijk de koning en koningin in de rolstoel te krijgen. De tweede ronde was het aanzienlijk drukker rondom onze stand en er was veel animo om mee te doen met de race. We hebben de koning en koningin helaas niet weten te strikken, maar dat was waarschijnlijk ook een beetje te hoog gegrepen.

Toen de tweede ronde bijna afgelopen was zagen we ineens Erben Wennemars en de burgemeester staan, dus wij erop af! Er was niet heel veel overtuiging voor nodig en we hebben hen wel zo gek gekregen mee te doen aan onze rolstoelrace. Superleuk en natuurlijk heel veel publiek en fotografen rondom onze stand!

Al met al is het dus toch nog een hele geslaagde dag geworden! Promotie kunnen maken voor onze studentendesk, Erben Wennemars en de burgemeester in de rolstoelrace gehad en ook nog een studentendesklid rijker!

Ruth Loo – jongerenambassadeur district IJsselland.