Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Nieuws Landelijke primeur: Veiligheidsregio IJsselland en Rode Kruis
1 januari 2012 |

Landelijke primeur: Veiligheidsregio IJsselland en Rode Kruis

Partijen tekenen nieuwe modelovereenkomst


Op vrijdag 21 oktober 2011 hebben Veiligheidsregio IJsselland, onderdeel GHOR, en het Nederlandse Rode Kruis hun jarenlange samenwerking binnen de rampenbestrijding weer bekrachtigd met een nieuwe overeenkomst. Daarmee heeft IJsselland een landelijke primeur te pakken. Het is namelijk de eerste regio in Nederland waar het nieuwe landelijke modelconvenant wordt getekend.
 
De GHOR (onderdeel van de Veiligheidsregio) coördineert de inzet van geneeskundige diensten tijdens rampen, crises en zware ongevallen. Om dat goed te kunnen doen, maakt zij vooraf afspraken met partners in de zorgketen. Als belangrijke organisatie binnen de hulpverlening mag het Nederlandse Rode Kruis (NRK) dan natuurlijk niet ontbreken.
 
Het Nederlandse Rode Kruis zorgt bijvoorbeeld voor speciaal getrainde vrijwilligers die kunnen helpen bij een ramp of crisis. Zij zijn bekend als SIGMA, Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie.
 
Namens het NRK tekende de heer H. Groen, voorzitter noodhulpregio IJsselland en namens de Veiligheidsregio burgemeester A.G.J. Strien, lid van het Dagelijks Bestuur.
 
De ondertekening vond plaats bij het speciale voertuig dat de SIGMA gebruikt bij inzetten. Op de foto ziet u beide ondertekenaars, geflankeerd door de actieve SIGMA-leden Sandra Campmans en Daphne Veldkamp, regiomanager Rode Kruis René Mebius en bestuurslid noodhulp Rode Kruis, Mieke Tigelaar.
 
­­­­­­­
 
Foto door Marcel van Saltbommel