Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Nieuws Fusie in het Vechtdal
5 februari 2016 |

Fusie in het Vechtdal

​De afdelingen Avereest (Dedemsvaart/Balkbrug) en Hardenberg/Gramsbergen gaan sinds begin dit jaar gezamenlijk verder onder de vlag Rode Kruis Afdeling Vechtdal. De fusie is een gevolg van de veranderingen binnen het Rode Kruis op landelijk niveau, waardoor  samenwerken en opgaan in een groter geheel noodzakelijk is geworden.

Voor de vrijwilligers is het een logische ontwikkeling. Op het gebied van nood- en evenementenhulp werkten de voormalig afzonderlijke afdelingen al nauw samen. Verder heeft de fusie veel voordelen op bestuurlijk en financieel gebied en verwachten de vrijwilligers uit het Vechtdal van elkaars expertise te kunnen leren.

Binnen de nieuwe afdeling houden vanaf nu zes groepen vrijwilligers zich bezig met Sociale Hulp, voorheen Welfare genoemd. In Dedemsvaart blijft de Telefoonster, waarmee dagelijks telefonisch contact met eenzamen en ouderen wordt gezocht. De vrijwilligers maken een praatje en komen wanneer er niet wordt opgenomen in actie om te kijken wat er aan de hand is. Dan is er nog de rolstoelbus, die wekelijks zo’n 35 personen van de Baalderborg in Hardenberg naar de dagopvang van de Van Dedem Marke in Dedemsvaart vervoert.