Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst Dit doen we Dag van je Leven

Dag van je Leven

Jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking beleven samen met leeftijdsgenoten een onvergetelijke dag. 


Jaarlijks worden zo’n 30 jongeren tussen 8 en 18 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking een dag vermaakt in attractiepark Toverland, onder begeleiding van vrijwilligers tussen 14 en 24 jaar.

Dag van je leven 2017 
Dit jaar vindt de dag van je leven plaats op zondag 24 september 2017. Op deze dag gaan we weer een onvergetelijke dag beleven in attractiepark Toverland. Ben jij er dit jaar ook bij als gast of vrijwilliger? Aanmelden kan tot 30 juni.
 
Gasten
Heb jij een verstandelijke of lichamelijke beperking en ben jij tussen de 8 en 18 jaar? Dan kan jij op 24 september als gast mee naar attractiepark Toverland!
Als je mee gaat wordt je om 10:45 uur verwacht bij Toverland. Om 16:00 uur kunnen je ouders/verzorgers je weer ophalen bij de hoofdingang van Toverland.
Het Rode Kruis zorgt ervoor dat je samen met leeftijdsgenoten een onvergetelijk dag beleeft. Wij hebben afspraken met Toverland, zodat je in zo veel mogelijk attracties kan, ondanks je beperking. Samen met jonge vrijwilligers ga je het park in. De hele dag is deskundige begeleiding en verpleegkundige zorg aanwezig.
In evenementenruimte Mystiek staat de hele dag drinken voor je klaar en wij zorgen voor een goede lunch en wat lekkers tussendoor.
Voorafgaande aan de Dag van je leven houden met jou en je ouders en/of verzorgers een kennismakingsgesprek, zodat we van elkaar weten waar we aan toe zijn.
Als tegemoetkoming vragen wij per gast een eigen bijdrage van €10,- om deze dag mogelijk te maken.

Vrijwilligers 
Zonder vrijwilligers geen Dag van je leven. Ben jij tussen de 14 en 24 jaar? Help ons dan mee van 24 september een onvergetelijke dag te maken.
Om 09:50 uur wordt je verwacht bij de hoofdingang van Toverland. Voordat de gasten komen krijg je nog een korte instructie over jouw gast en het verloop van de dag. In evenementenruimte Mystiek staat de hele dag drinken voor je klaar en het Rode Kruis zorgt voor e​en goede lunch en wat lekkers tussendoor. Om 16:00 uur neem je afscheid van je gast. Daarna kan je nog gebruik maken van het park tot dat de deuren sluiten.
Voorafgaande aan de Dag van je leven krijg je van het Rode Kruis informatie over hoe je moet omgaan met de gasten. 

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Riny Janssen door te e-mailen naar dagvanjeleven_nmlimburg@rodekruis.nl of te bellen naar 077-398 4133.

Aanmelden
Voor de Dag van je leven 2017