Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoogeveen Actueel Nieuws Meer kledingcontainers
15 januari 2015 |

Meer kledingcontainers

sympany.jpg 

2 jaar lang had het Rode Kruis afdeling Hoogeveen 10 kledingcontainers in Hoogeveen staan. Dit was een actie van kleding inzamelaar KICI samen met het Rode kruis. Op deze manier konden wij als afdeling een leuk bedrag bij elkaar halen om activiteiten voor onze doelgroepen in de gemeente waar te maken. Denk bijvoorbeeld aan onze bootreis, het Tuinscala project, de gezellige middag en natuurlijk ons laatste project de wensen waar maken van personen die het op een andere manier niet meer kunnen. Voor dit project hebben wij onze diensten aangeboden aan  de stichting Actief Samenleven en het is de bedoeling dat het een vervolg gaat krijgen.

Op 1 januari is KICI samen gegaan met de kleding inzamelaar Humana.

Samen gaan ze onder de naam "SYMPANY" verder.

Dat deze beide kledinginzamelaars samen zijn gegaan heeft voor ons ook een voordeel opgeleverd. Humana had ook een aantal kledingcontainers in Hoogeveen staan en in ieder geval tot eind 2017 zal deze actie doorgaan alleen nu hebben we 19 kledingcontainers voor dit doel beschikbaar. Op deze website onder het kopje kleding inleveren kunt u zien welke containers ons ter beschikking staan.

Wij hopen dan ook dat u uw kleding maar ook andere textiel zoals lakens, slopen, dekbedovertrekken, gordijnen en andere textiel maar ook schoeisel naar 1 van de kledingcontainers brengt. 

Wij hebben onze inkomsten hieruit die weer ten goede komen aan de hoogeveense bevolking en u werkt mee aan een gescheiden afval wat het milieu weer ten goede komt.

In april hopen we de containers van de  kleding inzamelaars, Sympany/Rode Kruis en Het Goed weer te hebben voorzien van de nieuwe stickers en dan willen we tevens nog een actie hieraan gaan koppelen. U hoort meer van ons.