Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoogeveen Actueel CASCADERUN 15 april

CASCADERUN 15 april

Zondag 15 april wordt voor de 6e keer de Cascaderun gelopen. Er zullen dit jaar ongeveer 8000 lopers zijn en er wordt tussen de 30.000 en 40.000 personen aan publiek verwacht in het centrum van Hoogeveen.

Het Rode Kruis afdeling Hoogeveen verzorgt weer de evenementen hulp. Vorig jaar konden we het nog doen met een 30 personen dit jaar zijn er 40 in touw. Wij kunnen het niet meer alleen dus net als vorig jaar is er een beroep gedaan op de EHBO vereniging Hoogeveen en het Rode Kruis uit Assen. Daarnaast is het UMCG (ambulancedienst) vertegenwoordigd met een motorrijder en 2 bikers zodat ook professionele hulp op het parcours direct inzetbaar is.

De onderlinge contacten tussen de hulpverleners wordt weer verzorgd door de verbindingsdienst van het Rode Kruis. Ook hier hebben we i.v.m. de omvang van het evenement de opschaling gemaakt van afdeling naar District.

Het district van het Rode Kruis beschikt inmiddels over een promotiebus. Deze zal voor het eerst worden ingezet tijdens de Cascaderun. Van 11.00 uur tot 17.00 uur langs de Cascade ter hoogte van de KIJKSHOP.

De promotiebus zal worden bemenst door vrijwilligers van de socialehulp van het Rode Kruis afdeling Hoogeveen.

Wilt u wat meer weten over het rode kruis of heeft u het idee ik zou mij ook hiervoor wel in willen zetten, ga dan eens een kijkje nemen bij deze bus.