Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hollands Kroon Wat kunt u doen

Wat kunt u doen

 

Vrijwilligerswerk: gewoon doen! 

Werken met mensen en voor mensen, dat is vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. Het is zinvol, leuk en dankbaar werk. Of u nu veel tijd hebt of weinig, of u nu wekelijks of maar af en toe voor ons kunt werken en of u nu verzorgend, ondersteunend of bestuurlijk werk wilt doen, voor iedereen heeft het Rode Kruis een passende vrijwilligersfunctie. Het enige wat we vragen is enthousiasme en een beetje van uw vrije tijd!
 

Wat doen wij voor onze vrijwilligers?

Als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis bent u aangesloten bij één van de plaatselijke afdelingen. We betalen u niet voor het werk dat u verricht, maar u krijgt wel een vergoeding voor gemaakte kosten. Ook verzekeren we vrijwilligers tegen de gevolgen van ongevallen, tegen schade en aansprakelijkheid. Daarnaast biedt het Rode Kruis de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen om de hulpactiviteiten deskundig te kunnen uitvoeren. Maar het meeste krijgt u terug van onze cliënten! Zij zijn u heel dankbaar, net als wij!
Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter 
M mesteenbergen.rodekruis@gmail.com
 

Word lid

Wat betekent lid zijn van het Nederlandse Rode Kruis?
Als lid maakt u deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld. En u krijgt de kans om uw ideeën over hulpverlening vorm te geven. Heel direct in uw eigen omgeving, binnen de Rode Kruis afdeling waar uw woonplaats onder valt. Maar ook op landelijk niveau is uw inbreng van groot belang. U kunt meedenken over de strategie van het gehele Nederlandse Rode Kruis en zijn nationale en internationale activiteiten.
 

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

• U kunt lid worden van het Rode Kruis wanneer u 16 jaar of ouder bent.
• Elke vrijwilliger wordt automatisch lid.
• Als lid valt u onder een afdeling die zich in uw postcodegebied bevind. Indien u voorkeur heeft voor een andere afdeling kunt u dat laten weten via service@redcross.nl
Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter 
M mesteenbergen.rodekruis@gmail.com