Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hollands Kroon Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

De afdeling Bijzondere Vakanties richt zich op mensen met een medische en/of sociale indicatie. Mensen die afhankelijk zijn van hulp van derden en/of in een sociaal isolement verkeren. Wij bieden deze mensen en hun vakanties aan. In speciale weken is het mogelijk partner, of bijvoorbeeld vriend, vriendin of de directe mantelzorger mee te laten genieten.
De vakanties variëren van een trip naar één van de drie hotels van het Nederlandse Rode Kruis tot een tocht met het eigen schip.
Ruim zesduizend mensen genieten ieder jaar van een week vakantie die zij niet snel zullen vergeten. Vaak zijn zij na lange tijd er eindelijk even tussenuit, om lekker ónbezorgd te genieten. Maar ook om goed vérzorgd te genieten! Dat kan dankzij de hulp en onmisbare medewerking van onze vrijwilligers!
Wij organiseren ook vakanties die bedoeld zijn voor "specifieke doelgroepen".  Vakanties die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld vakanties voor jonge gehandicapten, gehandicapte of zieke mensen met diverse culturele achtergronden en mensen met een psychogeriatrische aandoening. Binnen al deze doelgroepen speelt het "lotgenotengevoel" een belangrijke rol.
We noemen deze vakanties de "bijzondere weken".
Voor meer informatie kunt u zich richten tot de voorzitter.