Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hollands Kroon Actueel Nieuws Vrijwilligersdag 2012
24 januari 2012 |

Vrijwilligersdag 2012

Papoeaproject

Edith, coordinator van de werkgroep,  heette ons namens de afdeling Wiringherland welkom. De Districtvoorzitter  vertelde vervolgens iets over het Papoeaproject. Dit project wordt door het district gesteund en met hulp van de afdeling wordt geld ingezameld. Dat geld wordt besteed aan het bouwen van opslag voor drinkwater, aanleg van sanitair en gezondheidzorg.

Imker

Hierna was het podium voor een imker Erik en zijn vrouw Joke. Een zeer interessant verhaal volgde over bijtjes, bloemetjes en weer voorspelling. Ook gaf hij nog een klein lesje in EHBO met bijenproducten. Zeer interessant en iedereen volgde ademloos zijn verhaal.  Er werd massaal honing ingeslagen.

Gevarieerd middagprogramma

Na de lunch was het afgelopen met het luieren en moest er gewerkt worden. Men kon kiezen uit het bijwonen van een lezing over het Joodswerkkamp of creatief met binnenbanden (waxcinelichtjeshouder ) of creatief met papier (hier werd een vogelhuisje gemaakt). Er moest hard gewerkt worden, want een ieder wilde met een werkstukje naar huis.
Zoals aan alles kwam ook aan deze gezellige dag een eind. De contacten werden aangehaald. Opvallend was dat bij de sluiting de vrijwilligers van de afdelingen zich gemengd hadden met elkaar.De afdeling Texel heeft het stokje overgenomen en gaat de vrijwilligersdag in 2013 organiseren.