Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hollands Kroon Actueel Nieuws 60 jaar Rode Kruis in Anna Paulowna
25 september 2014 |

60 jaar Rode Kruis in Anna Paulowna

Het Rode Kruis startte 60 jaar geleden met activiteiten in Anna Paulowna.  De eerste jaren  lag de nadruk op het verzorgen van vakanties en dagjes uit. Tegenwoordig ligt het accent op huisbezoek, intake voor vakantie , het organiseren van creatieve bijeenkomsten en uitjes voor hulpvragers. De telefoon contact- en alarmcirkel is 10 jaar geleden van start gegaan.

Huldiging vrijwilligers

Vier vrijwilligers werden op deze middag in het zonnetje gezet. Klasina van Scherrenburg  is al  10 jaar actief met huisbezoeken en assistentie bij bloedafname. Sophie Sleyster, Miep Mieras en Conny Warmenhoven zijn alle drie actief vanaf de start van de telefoon contact- en alarmcirkel. Alle vier vrijwilligers kregen  een medaille, een oorkonde en een bos bloemen.

Oproep vrijwilligers

Het Rode Kruis een levende vereniging is met een groep trouwe vrijwilligers. Veel mensen zijn al jarenlang actief als vrijwilliger. Behalve in Anna Paulowna zijn er ook vrijwilligers actief in Wiringherlant en Niedorp. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. De groep vrijwilligers in de oude gemeente Niedorp zit te springen om een coördinator. Ook bij de internetcafés in Bassingerhorn en ‘t Veld is dringend behoefte aan assistentie.

Hulpvragers voor huisbezoek en deelnemers aan de telefoon contact- en alarmcirkel zijn van harte welkom. Meldt u aan of vraag informatie bij de voorzitter van de afdeling Hollands Kroon, Marry Steenbergen van Dijk.

M 0640058937 of mesteenbergen.rodekruis@gmail.com