Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoeksche Waard Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkel in de Hoeksche Waard

Telefooncirkel in de Hoeksche Waard

 De telefooncirkel zorgt voor dagelijks contact. Dagelijks een teken van leven dat u een gevoel van zekerheid geeft. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijdstip, is er even contact van mens tot mens. Gewoon om te horen of alles in orde is en om de laatste nieuwtjes met elkaar uit te wisselen. Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat u iedere dag door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u de volgende persoon van de lijst.

 

 

 

 De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Nederlandse Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de Rode Kruis –vrijwilliger. Deze zal dan polshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen. Deelname aan de telefooncirkel kost u alleen de gesprekskosten.

 

Voor wie is de telefooncirkel?

• Als u behoeft heeft aan regelmatig contact, maar u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten vanwege uw leeftijd, handicap of ziekte.
• Uit veiligheidsoverwegingen, bijvoorbeeld als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

Heeft u belangstelling?

Als u wilt meedoen aan de telefooncirkel als deelnemer neemt u dan contact op met het ​afdelingskantoor Hoeksche Waard telefoon 0186-623577 of per mail rodekruishoekschewaard@gmail.com​