Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoeksche Waard Dit doen we Sociale Hulp Locatie Korendijk

Locatie Korendijk

Activiteitenkalender Korendijk.

 

Voor de ouderen uit de aanleunwoningen en Heemzicht.
- Iedere dinsdagmorgen contactbijeenkomst in Heemzicht van 10.00-12.00 uur.
In het voorjaar een uitstapje naar bijv. Intratuin.
Kerstviering in december.

korendijk optreden.JPGVoor de ouderen in Korendijk is er één maal  per jaar een ontspanningsmiddag in het dorpshuis van Nieuw-Beijerland met een optreden van een koor of artiest van 14.00-16.30 uur.
Collecte voor het Rode Kruis bij de uitgang voor een bijdrage in de kosten.

In april is er een regio dag boottocht voor ouderen uit het Rode Kruis Hoeksche Waard. Ook heeft de afdeling een regio Vakantieweek naast de landelijke vakantiehuizen en bootreizen van de Henry Dunant.

Voor alleenstaanden en mantelzorgers uit Korendijk is er het project “Samen Doen”.
Iedere  4e donderdag van de maand een Ontmoetingssalon in “De Ark” in Zuid-Beijerland.
10 maal per jaar afwisselend een workshop, lezing of spelletjes middag enz. Tweemaal per jaar met elkaar iets ondernemen zoals bijv.  naar de Chinees. De kosten van de activiteiten zijn voor eigen rekening.

Korendijk 1 400.jpg 

Voor de kinderen met een verstandelijke beperking uit de gehele Hoeksche Waard is er kinderclub “de Spetters”. Voor kinderen vanaf 6 jaar iedere tweede woensdagmiddag in de maand van 12.30 tot 16.00 uur in “de Ark” in Zuid-Beijerland met uitzondering van juli  en augustus. De middag begint met gezamenlijk het meegebrachte brood opeten door ons aangevuld met soep en vlaflip.

Korendijk 3.jpgVoor de ouderen vanaf 12 jaar is er iedere derde zaterdag in de maand een soos in “Gunterweit” in Piershil.  Hier kunnen ze darten, flipperen, muziek luisteren enz.  of gewoon lekker “Chillen”. Bij allebei de clubs is er een decemberfeest en een feestelijke afsluiting van het seizoen. De kosten zijn  € 25.-per seizoen en de ouderen hebben € 2.50 per keer bij zich.

Ieder jaar mogen “de Spetters” mee met de zeilboottocht voor jongeren  met een verstandelijke beperking met het schip “De Hoop op Zegen” georganiseeerd door het Rode Kruis afd. Hoeksche Waard.

speelweek 6.jpg 

Rode Kruis afdeling Hoeksche Waard organiseert de laatste schoolvakantieweek voor jongeren met een beperking tot en met 20 jaar een vakantieweek inclusief een uitstapje naar een pretpark of dierentuin. Van maandag t/m vrijdag op het terrein van de voetbalvereniging De Zinkwegse Boys in Oud-Beijerland.