Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoeksche Waard Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

​​​​

D​e afdeling Hoeksche Waard  bieden een scala aan activiteiten op het gebied van sociale hulp. Wilt u meer informatie over onderstaande activiteiten, neem dan contact op  via e- mail naar: rodekruishoekschewaard@gmail.com 
 

samen uit samen thuis1.jpg 

Samen uit Samen thuis
Wij brengen vrijwilligers in contact met ouderen om het leven voor deze groep weer een beetje aangenaam te maken. De meeste ouderen vinden het gezellig om eens een praatje te maken met iemand, even naar buiten te gaan of te winkelen. Zo wordt hun wereld iets groter.


Activerend huisbezoek 100.jpg

Activerend huisbezoek in heel de Hoeksche Waard

Langdurige ziekte, echtscheiding, depressie, het verlies van een dierbare of het verlies van werk. Er zijn redenen te over om als individu uit evenwicht te raken en tijdelijk de grip op het bestaan te verliezen. Maar wat dan? Hoe krijg je je leven, juist als het tegenzit, weer op de rails?

Aanmelden bij: Wim Raterink, h.raterink@chello.nl
>>LEES MEER

ouderencontactbijeenkomst.jpg

Contactbijeenkomsten
Creatieve middagen voor ouderen en chronisch zieken en gehandicapten die thuis wonen of in een instelling.

 

 

Telefooncirkels klein.jpg

Telefooncirkel
De telefooncirkel zorgt voor dagelijks contact, een teken van leven dat u een gevoel van zekerheid geeft. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijdstip, is er even contact van mens tot mens. >>LEES HIER MEER


Vakantieprojecten.jpg

Vakantieprojecten
Een week op vakantie met het vakantieschip “J Henry Dunant” of naar een van de vakantiehotels, die volledig aangepast zijn. Voor iedereen,  jong en oud, die niet meer zelfstandig op vakantie kan gaan.

Aanmelden via:  rodekruishoekschewaard@gmail.com  

 

taalcoches.png

Samen leren
 De Nederlandse taal verbindt ons allemaal! Een taalcoach is een vrijwilliger die een inburgeraar op een praktische en laagdrempelige manier ondersteunt bij het leren van de Nederlandse taal.

​​

Dagjes uit
Behalve wekelijkse ontmoetingen zijn er diverse jaarlijkse uitstapjes voor verschillende doelgroepen.


Muzikale middag.png

Muzikale middag
Voor ouderen en gehandicapten worden jaarlijks in verschillende dorpshuizen muzikale middagen gehouden met optredens van artiesten.

henrydunantboot.jpg

Boottocht
​Het partyschip Marlina van rederij Fortuna maakt elk jaar weer vanuit s-Gravendeel een dagtocht met 220 gasten uit de hele Hoeksche Waard aan boord. 

Aanmelden:  bij Ria Hollestein tel: 078-6763899


zeiltocht 20131.jpg


Zeilen
Een dag aan boord van de zeilklipper Hoop op Zegen van het schippersechtpaar Hans en Nel Venema uit Numansdorp. Zij staan garant voor een geweldige dag op het water voor zo'n 25 jongeren met een verstandelijke beperking. 

koninginnedag.jpg

Truckersrit
150 Truckers met hun vrachtwagens en een of meer mensen met een beperking aan boord toeterend door de Hoeksche Waard. Een mooie traditie die in 1992 begon, toen het Rode Kruis 125 jaar bestond. Inmiddels niet meer weg te denken en een feest voor truckers en gasten. De rit duurt de hele dag en wordt geheel verzorgd met lunch en een afsluitend diner.
Het Rode Kruis zorgt ook voor opvang en verzorging en voor spoedgevallen rijdt er een ambulance mee. 

winkelen in sgravendeel.jpg

Winkelavonden
In 's Gravendeel is deze activiteit al 20 jaar bekend. Gemiddeld 20 ouderen en gehandicapten onder begeleiding van vrijwilligers doen hun boodschappen bij Albert Heijn. De gasten worden thuis opgehaald en met volle tassen weer teruggebracht. Natuurlijk wordt er gezellig tijdens het winkelen een kopje koffie of thee gedronken met iets lekkers erbij! 

MAS Rode Kruis.jpg

Maatschappelijke stage: jong ontmoet oud

​​