Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoeksche Waard Dit doen we Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

bijzondere vakanties.jpg

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert al ruim zestig jaar vakanties voor mensen die niet zelfstandig op pad kunnen.
Vakantie, weg van de dagelijkse routine, in een totaal andere omgeving lekker doen waar je zin in hebt.
Er zijn nog altijd mensen die dat nooit hebben meegemaakt, of daartoe niet in staat zijn. De afdeling Bijzondere Vakanties richt zich op mensen met een medische en/of sociale indicatie. Mensen die afhankelijk zijn van hulp van derden en/of in
een sociaal isolement verkeren. Wij bieden deze mensen en hun partner, of bijvoorbeeld vriend, vriendin of de directe mantelzorger vakanties aan.
De vakanties variëren van een trip naar één van de drie hotels van het Nederlandse Rode Kruis tot een tocht met het eigen schip.
Ruim zesduizend mensen genieten ieder jaar van een week vakantie die zij niet snel zullen vergeten. Vaak zijn zij na lange tijd er eindelijk even tussenuit, om lekker onbezorgd te genieten. Maar ook om goed verzorgd te genieten! Dat kan dankzij de hulp en onmisbare medewerking van onze vrijwilligers!
Bent u geïnteresseerd in een vakantie van het Rode Kruis dan kunnen wij als Rode Kruis van de afdeling Hoeksche Waard u meer informatie verstrekken.
Dit kan  door een email te sturen naar rodekruishoekschewaard@gmail.com of telefonisch via telnr.  0186-623577 of 078-8445217.

Vakantieweek de Biestheuvel.
Biestheuvel.png

Afdeling Hoeksche Waard organiseert een “eigen” vakantieweek voor  dezelfde doelgroep als bij de landelijke vakanties echter met de voorwaarde dat deelnemers nog een wel  “sta”funktie moeten hebben. Het reisdoel is dit jaar landgoed de Biestheuvel in Hoogeloon. Deze week is van 23 t/m 27 september as. Er kunnen 24 gasten mee en 12 vrijwilligers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.Meer informatie  via email: rodekruishoekschewaard@gmail.com​of telefonisch via telnr.  0186-623577 of 078-8445217.
 
Boottocht.
Henry Dunantboot.jpg 
 
Op dinsdag 11 april 2017 wordt weer de jaarlijkse boottocht gehouden voor die personen welke niet meer zelfstandig een dagje weg kunnen. De boot vertrekt vanuit de haven van ’s-Gravendeel. Verpleegkundige hulp is aanwezig. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kosten € 35.- p.p. inclusief lunch en vervoer indien gewenst naar en van ’s-Gravendeel. Aanmelden tot 15 maart 2017 bij Ria Hollestein
 telnr. ​078-6763899.