Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Dit doen we Sociale Hulp Vakantieweek in de Heerenhof in Mechelen

Vakantieweek in de Heerenhof in Mechelen

de Heerenhof

Voor het Rode Kruis afdeling Hilvarenbeek/de Mierden organiseren we jaarlijks een vakantiereis van één week voor alleengaanden, lichamelijk gehandicapten en ouderen. De leeftijd van onze gasten ligt tussen de 60 en 97 jaar. Dit jaar zijn wij in juli in De Heerenhof in Mechelen geweest. De voorbesprekingen met de locatiemanagers Lucy en Tiny waren fantastisch. Zij dachten echt mee om voor onze gasten en de vrijwilligers de vakantie zo mooi en aangenaam mogelijk te maken.

Feest

De week die wij doorgebracht hebben in de Heerenhof, was werkelijk een feest voor de gasten maar ook voor de vrijwilligers. Het weer werkte fantastisch mee. Wij hebben heel de week, als er geen uitstapjes gepland waren, heerlijk buiten kunnen zitten onder de trompetboom op het binnenterras . De kamers waren ruim van opzet en aangepast aan mindervalide gasten. Ook de aangepaste badkamers waren heel ruim. Dit alles hebben de gasten als heel prettig ervaren. De maaltijden waren steeds een feest; de gasten hebben het er nog steeds over.

Tweezitterscootmobiel

Tijdens de drie middagtochten hebben de gasten veel gezien en ze hebben er echt van genoten. Ook werd dankbaar gebruik gemaakt van de tweezitterscootmobiel. Het was een uitkomst voor een gast die het niet volhield om op een middagtocht mee te gaan. Op de scootmobiel kreeg hij toch nog wat van de omgeving mee. Jammer dat het vervoermiddel stuk ging.
De fietsen en de scootmobielen die meegegaan zijn op de vakantiereis, zijn ook iedere dag gebruikt en zo hebben de gasten al fietsend kunnen genieten van de omgeving.

Al met al is het een heel mooie vakantie geweest, vooral ook dankzij Lucy en Tiny, de locatie De Heerenhof en de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Chris Way, hoofdleidster Esbeek van het RK