Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Dit doen we Sociale Hulp Eetpunt Diessen

Eetpunt Diessen
Kerstviering Diessen.jpg

Kerstviering in Diessen

Eenhoorn

Eetgroep Diessen zetelt in een zaal in De Eenhoorn. Om de veertien dagen op woensdag (oneven weken) bereiden vrijwilligsters er een diner. Sinds 2011 is de accommodatie daar veel beter, o.a. doordat de keuken is uitgebreid. Activiteitengroep de Eenhoorn heeft zich daar erg voor ingezet.

Deelnemers 

Er zou voor 40 personen gekookt worden maar er zijn nu 60 deelnemers, inclusief vrijwilligers. Omdat er wel 70 mensen willen komen, laten wij loten om iedereen de kans te geven aan de beurt te komen. De deelnemers zijn welkom vanaf 11 uur. Eerst een plaatsje zoeken, een kopje koffie drinken en wat bijkletsen. Om 12 uur wordt een driegangenmenu geserveerd, telkens met zoveel mogelijk variatie. 

Vrijwilligers 

Wij hebben plusminus 15 vrijwilligers, die om beurten met zijn vieren de zaal inrichten en in de morgenuren aardappelen en eventueel groente schoonmaken. Ook werken wij met drie personen in de keuken. Dat is hard nodig: om 12 uur moet de soep opgeschept worden.  

Welfare 

Als rond half 2 het eten afgelopen is, gaan de vrijwilligers de tafels klaarzetten voor de kaarters van de welfare. De welfare is iedere woensdag van 2 tot 4 uur. Voor de heren hebben wij sinds september een tweede biljard, waarvan veel gebruik wordt gemaakt. De aanschaf daarvan is een goede investering geweest. Als er nog liefhebbers zijn om aan de welfare deel te nemen, zijn ze van harte welkom! 

Kerstviering  

Met de kerstviering mag iedereen komen. Op woensdag en donderdag voor Kerstmis  serveren we elk jaar een speciaal kerstmenu. Het diner begint dan om 16.00 uur en loopt door tot 19.00 uur.  De gasten krijgen een uitnodiging. Ze kunnen kiezen welke dag ze willen deelnemen, op woensdag of donderdag.


 

Voldoening

De reactie van de gasten geeft de vrijwilligsters veel voldoening. Daar krijgen zij nieuwe energie van: ze gaan lekker door en laten de gasten genieten. 

Informatie

EetpuntDiessen, woensdag om de veertien dagen (oneven weken) van 11.00 uur tot 13.30 uur.
Inlichtingen bij hoofdleidster Berdy Sevens via het contactformulier.‚Äč

Keuken Eenhoorn.jpgEen kijkje in de keuken van de Eenhoorn