Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Welfare in ’t Gebint
19 maart 2014 |

Welfare in ’t Gebint

​Op zaterdag 15 maart is in Biest-Houtakker ’t Gebint officieel geopend. Dit fraaie, multifunctionele gemeenschapsgebouw is gerealiseerd met hulp van veel vrijwilligers. Onze welfaregroep heeft begin februari het Gemeynt al verlaten en zijn intrek genomen in 't Gebint, in Café Ome Toon om precies te zijn​.

Café Ome Toon

De naam van het café is een knipoog naar de recent opgeheven parochie van de H. Antonius, weet hoofdleidster Corrie de Rooij te vertellen. Een enorme tafel domineert deze grote ruimte, samen met de bar en een pracht van een open haard. De donkere bekleding tegen het schuine dak en de grote lampenkappen zorgen daarnaast voor een intieme sfeer. Geen wonder dat de deelnemers aan de welfare zich er al echt thuis voelen.

Rummikuppen, handwerken en kaarten

Een groepje deelnemers bezet elke maandagmiddag de grote tafel. Hij is gemaakt van twee vuistdikke, brede planken op een metalen onderstel. Het gat tussen de planken zorgt voor een probleempje: de dames die rummikup spelen, raken er wel eens een steen in kwijt. Corrie vindt meteen de oplossing in de vorm van een gezellig tafelkleed. Naast rummikuppen wordt er gehandwerkt, terwijl de heren in het gezelschap zich als vanouds bezighouden met kaarten.

Reclame

De toekomst van onze welfaregroep in de Biest lijkt qua locatie verzekerd. De verhuizing naar ’t Gebint biedt Corrie ook de kans met wat reclame extra deelnemers te trekken. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ geldt ook voor onze welfaregroep in de Biest. We wensen alle vrijwilligers en deelnemers veel plezierige maandagmiddagen toe.