Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Vrijwilligster van Rode Kruis Hilvarenbeek, Chris Way, genomineerd voor Brabander van het jaar
13 november 2015 |

Vrijwilligster van Rode Kruis Hilvarenbeek, Chris Way, genomineerd voor Brabander van het jaar

​Op 20 oktober 2015 verscheen er een cameraploeg van Omroep Brabant bij De Hondsbosch in Esbeek. Daar was Chris Way samen met andere vrijwilligers aan het werk om een maaltijd te bereiden voor een dertig tal ouderen en alleenstaanden. ​

Zoals elke dinsdag werd er een drie-g​angen diner geserveerd. Chris verwelkomde de TV ploeg met de wetenschap dat de opnames bedoeld waren om de eetprojecten van het Rode Kruis onder de aandacht te brengen. Chris vertelde over de maaltijden, de andere vrijwilligers, het Rode Kruis en haar vakantieprojecten.

De cameraploeg bleef mee-eten en het werd een gezellig samen zijn. Na het opruimen van alle borden en het leegmaken van de tafels begon het welfare gedeelte. De meeste gasten bleven, zoals elke week, om samen een kaartje te leggen. Chris was druk aan het opruimen toen ze volkomen verrast werd door de dames van Omroep Brabant. Ze was op verzoek van Coby Gerritsen, een van de andere vrijwilligers, voorgedragen als Brabander van het jaar bij omroep Brabant. En ze verdient het. Meer dan 30 jaar vrijwilliger, al meer dan 20 jaar verbonden aan het eetproject in Esbeek, al jarenlang de organisator en motor achter de vakantiereisjes van het Rode Kruis, organisator van uitstapjes, een luisterend oor voor iedereen en dan zorgt ze ook nog voor de nodige sponsoren. Zoals wij in Brabant zeggen: Unne Gouwe.

Daarom roepen we iedereen op om in december te stemmen op Chris Way.  Wij vinden de nominatie niet genoeg; Brabander van het jaar dat is ze! Informatie over de mogelijkheden om te stemmen is in december te zien op de website van Omroep Brabant.

Chris Way.jpg