Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Vakantie Ommen, maandag 13 juli
14 juli 2015 |

Vakantie Ommen, maandag 13 juli

​​​​​​​​

Deze morgen begon met een uitgebreid ontbijt. Heel gezellig en ontspannen.


Ontbijt vakantie Ommen1.jpg 


Na het ontbijt zijn 3 gasten in een rolstoel met begeleiding en 2 gasten met een scootmobiel boodschappen gaan doen in Ommen.De andere gasten hebben zich zelf vermaakt door te babbelen met een vrijwilliger of te gaan wandelen, fietsen of genieten van de rust. En zo was het snel lunchtijd geworden.


Om half 2 zijn we vertrokken naar "de Woonboot van Leentje en Nelis".Dit was zo'n uurtje rijden met de bus, we vertrokken met stortregen en kwamen met stortregen aan in Emmercompascum. We werden welkom geheten met koffie en gebak.

Woonboot bij Leentje en Nelis.jpg


Na de koffie kregen wij de gelegenheid om in het museum rond te kijken, er was enorm veel uit vroegere tijd te zien en een flinke hoeveelheid  accordeons.
Een bakkerswinkel, kruidenier en een kapperszaak uit vroeger tijd. Nadat we dit alles bezichtigd hadden werden we verrast met accordeonmuziek want Nelis ging op zijn accordeon spelen. Ook werd er nog een drankje en hapje geserveerd.
Bij deze muziek kun je natuurlijk niet blijven zitten en werd er heerlijk op gedanst en polonaise gelopen. Heel wat beentjes gingen van de vloer hoe oud ze ook waren.
Het was een vrolijke en hele plezierige middag.

De zus van José  Johanna die in Emmercompascum woont, kwam nog even binnen wippen.Het was een grote verrassing dat de Woonboot uit een stenen gebouw bestond en niet in het water lag.


​Gezelligheid ten top!

​​