Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Stemtiendaagse Appeltjes
26 november 2013 |

Stemtiendaagse Appeltjes

Op 29 november start de regionale stemronde voor de 'Appeltjes van Oranje', drie prijzen van elk €15.000,--. Tot 8 december 12.00 uur 's nachts mag er gestemd worden. 't Kleine Verschil van het Rode Kruis is één van de acht genomineerden in de regio zuid. Stemt u ook op 't Kleine Verschil? Dat kan op de site van het Oranjefonds

't Kleine Verschil

De drie Appeltjes gaan in 2014 naar projecten die succesvol mensen met én zonder beperking met elkaar verbinden. Dat doet de maatjes van 't Kleine Verschil door kinderen met een geestelijke of meervoudige beperking op woensdagmiddag en zaterdag zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Helemaal volgens de regels van de participatiemaatschappij-in-wording draait het project op (45) vrijwilligers, gesteund door twee beroepskrachten.

Besteding van het geld

De vrijwilligers willen de speelplaats van D'n Deel in Haghorst opknappen, zodat er onbezorgd en aangepast gespeeld kan worden. De  €15.000,-- 'Appeltjsgeld' zou  daarbij zeer welkom zijn.

Werkwijze

Op 29 november vanaf 09.00 uur is stemmen mogelijk. De stemming is anoniem maar wel dient men een e-mailadres, een postcode en een huisnummer in te vullen om te voorkomen dat er vanaf een IP-adres vaker wordt gestemd.

Vervolg

Uit de Stemtienaagse rolt na 8 december een ranglijst per regio. Deze telt voor de helft mee in het puntentotaal op de landelijke selectiedag op 17 januari, wanneer de genomineerden zich per regio presenteren. Een jury nomineert dan tien initiatieven voor de eindronde. Ze krijgen bezoek van het Oranjefonds en er wordt een filmpje gemaakt. Op basis van het bezoek en het filmpje kiest het bestuur van het Oranjefonds de drie winnaars. In mei reikt koningin Maxima de prijzen uit.