Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Samenwerking Seniorenraad en Rode Kruis
19 januari 2015 |

Samenwerking Seniorenraad en Rode Kruis

​​​

Mogelijk heeft het krantenartikel in het BD van donderdag 15 januari geleid tot misverstanden. De Seniorenraad heeft eind 2014 in goed overleg met het Rode Kruis Hilvarenbeek besloten om te starten met een eetmogelijkheid voor ouderen en alleenstaanden. De eerste uitvoering was op woensdag 14 januari. Intentie is dat éénmaal per maand beide organisaties in Hilvarenbeek een eetmoment organiseren. Het Rode Kruis de laatste dinsdag van de maand, de Seniorenraad iedere tweede woensdag van de maand. Beide organisaties doen dat met een enthousiaste club van vrijwilligsters.


Het Rode Kruis afdeling Hilvarenbeek organiseert al ruim 10 jaar jaren eetgelegenheden in Hilvarenbeek, Diessen, Biest-Houtakker en Esbeek. Het eetproject in Biest-Houtakker is vorig jaar bij opening van ’t Gebint overgedragen aan de lokale vrijwilligsters.

De Seniorenraad en het Rode Kruis zullen bij hun eigen eetmomenten de deelnemers wijzen op de overige eetmomenten in de gemeente Hilvarenbeek. Per slot van rekening is het gezamenlijke doel: “mensen onder het genot van een deugdzame maaltijd meer contactmomenten te creëren.”

Zowel de Seniorenraad als het Rode Kruis wensen de vrijwilligers veel succes en de deelnemers veel smakelijk genot.

 

Henk van der Loo Voorzitter Seniorenraad

Cees Berkelmans Voorzitter Rode Kruis Hilvarenbeek​ 

Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.