Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Reclame voor ’t Kleine Verschil op landelijke website Rode Kruis
7 december 2013 |

Reclame voor ’t Kleine Verschil op landelijke website Rode Kruis

Project t Kleine Verschil genomineerd voor Appeltje van Oranje

29-11-2013

Steeg van der, Marlies

​​'t Kleine Verschil is als één van de acht projecten in de regio Nederland-Zuid genomineerd voor het Appeltje van Oranje. De stemronde voor het publiek begint op vrijdag 29 november en sluit op 8 december om 12.00 uur 's avonds. Je kunt je stem uitbrengen op Oranjefonds

Waarom stemmen op 't Kleine Verschil?

De drie Appeltjes gaan in 2014 naar projecten die mensen met én zonder beperking succesvol met elkaar verbinden. Dat doet 't Kleine Verschil. Ze bieden kinderen met een geestelijke of meervoudige beperking op woensdagmiddag en zaterdag een zinvolle vorm van vrijetijdsbesteding. Deze activiteit past helemaal in deze tijd: volgens de regels van de participatiemaatschappij-in-wording draait het project op vrijwilligers, gesteund door twee beroepskrachten.

Bestemming voor het geld

Vrijwilligers willen de speelplaats van D'n Deel in Haghorst opknappen, zodat er onbezorgd en aangepast gespeeld kan worden. Het 'Appeltjesgeld' à  €15.000,--  kunnen ze daarvoor heel goed gebruiken.

Werkwijze

Op 29 november vanaf 09.00 uur is stemmen mogelijk. De stemming is anoniem maar men dient wel een e-mailadres, een postcode en een huisnummer in te vullen om te voorkomen dat er vanaf een IP-adres vaker wordt gestemd. (Deze gegevens worden daarna vernietigd.)

Uit de Stemtiendaagse rolt na 8 december een ranglijst per regio. Deze telt voor de helft mee in het puntentotaal op de landelijke selectiedag op 17 januari, wanneer de genomineerden zich per regio presenteren. Een jury nomineert dan tien initiatieven voor de eindronde. Ze krijgen bezoek van het Oranjefonds en er wordt een filmpje gemaakt. Op basis van het bezoek en het filmpje kiest het bestuur van het Oranjefonds de drie winnaars. In mei reikt koningin Maxima de prijzen uit.

't Kleine Verschil is het enige Rode Kruis-project dat genomineerd is. Stem op 't Kleine Verschil, steun het Rode Kruis en zegt het voort!