Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Rode Kruisspeld voor Nettie Govers
1 september 2013 |

Rode Kruisspeld voor Nettie Govers

Op 2 september speldde bestuurslid Coby Jonker, als blijk van waardering van het Rode Kruis , Nettie Govers de speld op voor ruim 20 jaar vrijwilligerswerk. Nettie, bescheiden als altijd, was zichtbaar verlegen met de situatie. Die kwam voor haar heel onverwacht.

Corry de Rooij, hoofdleidster welfare in Biest-Houtakker, had haar niet verteld dat ze in de schijnwerpers én in de bloemetjes gezet zou worden voor zoveel jaar trouwe dienst.
Wie Nettie aan het werk heeft gezien, ziet in haar hét rolmodel voor Rode Kruisvrijwilligsters in de welfare: ze heeft oog voor wat de gasten nodig hebben. Als handwerken even te veel wordt voor een mevrouw met reumatische handen biedt ze aan samen een spelletje te spelen. Ze helpt mensen uit of in hun jas, begeleidt hen naar het toilet of helpt hen bij vertrek in de auto. Dit alles gebeurt met de opgewektheid en de vriendelijkheid die Nettie zo kenmerken.

In haar toespraakje herhaalde Coby Jonker nog maar eens hoe belangrijk mensen als Nettie zijn voor de gemeenschap in het algemeen en het werk van het Rode Kruis in het bijzonder.

Nettie, proficiat! We hopen je nog vele jaren als vrijwilligster in ons midden te hebben.