Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Jan van de Wiel filmt onze activiteiten
31 mei 2014 |

Jan van de Wiel filmt onze activiteiten

​​​​​​​​​​​​​​

Journalist Jan van de Wiel wilde een film maken over  vrijwilligers in de ​gemeente Hilvarenbeek. Welke organisatie kon hij dan het beste in beeld brengen?   Juist, het Rode Kruis. Met meer dan 100 medewerkers zijn wij waarschijnlijk de grootste vrijwilligersorganisatie in onze gemeente. Jan heeft onze activiteiten gefilmd en gesproken met vrijwilligers, deelnemers  en bestuursleden. De film bestaat uit twee delen en geeft ​​een goed beeld van onze projecten. Hij is o.a. te zien op Vimeo, Hilvarenbeek in Beeld.

Deel 1: interview

Jan interviewt twee bestuursleden:  Marcel Kruijswijk (voorzitter) en Alice Otte (bestuurslid pr en communicatie) van Rode Kruis Hilvarenbeek. Zij vertellen over de activiteiten van de afdeling. Hun verhaal gaat vergezeld van beelden​ die Jan van​ de projecten heeft gemaakt.  ​​

Deel 2: Het diner

Het uitgebreidst heeft Jan gefilmd in het Open Huis, waar eetgroep Hilvarenbeek maandelijks een diner organiseert voor ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast is er elke week welfare. Jan praat met vrijwilligsters en deelnemers. Enkele kaartspelende dames komen uitgebreid in beeld om hun verhaal te vertellen. Dit zijn ontroerende gesprekken en mooie beelden, waarin Jan thema’s als ouder worden en de dood niet uit de weg gaat.

Op ‘Beek TV’ en op ‘Vimeo’

Sinds de laatste week van mei is de productie van Jan van de Wiel te zien op Beek TV, ons lokale tv-station op Caiway en via onderstaande link op Vimeo: 

Hilvarenbeek in beeld


jan van de Wiel.png
Jan van de Wiel​